Dagbesteding

 

De dagbesteding neemt binnen Zorggroep Vitez een belangrijke plaats in. De dagbesteding is een verlengstuk van de begeleiding en de zorg die cliënten door Zorggroep Vitez aangeboden krijgt. Een belangrijk deel van de cliënten van Zorggroep Vitez kunnen vanwege hun beperkingen in het functioneren niet participeren in het arbeidsproces.

Zorggroep Vitez biedt op twee locaties dagbesteding aan haar cliënten. Één van de locaties is op de hoofdlocatie en hier is een speciale 'prikkelarme' ruimte gecreëerd. Daarnaast wordt er op een externe locatie in Weiteveen ook dagbesteding geboden. Door een gevarieerd werkaanbod te bieden, is er voor elke cliënt wat wils. 

Voor die groep bieden wij volwaardige, professionele dagbesteding om op die manier cliënten in staat te stellen om een gewaardeerde rol te vervullen. Het dagbestedingsaanbod bestaat uit de volgende activiteiten: textiel-, hout-, keramiek- en creatieve ateliers, keuken, tuin, en onderhoud. Zorggroep Vitez biedt haar cliënten meerdere keren per week de mogelijkheid te sporten in een nabij gelegen fitnesscentrum. Hier kunnen cliënten onder deskundige begeleiding gebruik maken van de sportfaciliteiten.

Zorggroep Vitez heeft vier middagen in de week een fitnesscentrum gehuurd waar cliënten onder deskundige begeleiding kunnen sporten. Tevens hebben wij een ruimte ingericht waar cliënten mee kunnen doen aan ontspanningsoefeningen en Yoga.